Atacatorii de la Charlie Hebdo au furat o mașină în care se afla un câine. Ce a urmat

Publicat: 08 01. 2015, 17:59

Potrivit RTL Belgia, după ce au abandonat prima mașină furată, un Citroen negru, atacatorii s-au îndreptat către un Renault Clio gri, au bruscat șoferul, și s-au urcat la volan. Sursa citată notează faptul că un agent imobiliar a fost prezent la scenă și a auzit schimbul de replici dintre ucigași și șofer.

„Doi bărbați masivi, îmbrăcați în negru și cu cagule, au ieșit dintr-o mașină neagră și s-au îndreptat către alta. L-au scos pe șofer din mașină și s-au urcat ei. Șoferul a strigat după atacatori „așteptați, lăsați-mi câinele!”, iar ucigașii au lăsat câinele să iasă”, a povestit martorul citat de RTL Belgia.

Mărturia aceasta este citată și de postul de radio Europe 1, adăugând și că mașina a fost furată în suburbuiile pariziene, în zona Pantin.

În plus, un videoclip în care un martor povestește aceeași scenă a fost postat pe Tf1.fr. În discuția cu reporterul, martorul spune cum atacatorii erau foarte calmi și chiar l-au rugat politicos pe șoferul să le dea mașina gri.

12 persoane au murit, dintre care zece erau angajați ai săptămânalului satiric Charlie Hebdo, iar doi erau polițiști, după ce redacția a fost atacată de trei bărbați cu cagule. Dacă cel mai tânăr dintre ei, Hamyd Mourad, s-a predat, ceilalți doi sunt căutați de autoritățile franceze. Cei doi atacatori de la Charlie Hebdo și-au abandonat mașina și s-au baricadat într-un imobil din localitatea Crepy-en-Valois, la 60 de kilometri de Paris, acolo unde a fost mobilizat un important dispozitiv ale forțelor de poliție.

Potrivit informațiilor de până acum, principalii suspecți sunt doi frați de origine franco-algeriană, Cherif Kouachi, 32 de ani, și Said Kouachi, 34.

Atacul armat a venit ca urmare a caricaturilor publicate în ultimii ani de Charlie Hebdo, considerate blasfemice pentru Profetul Mohamed. De altfel, directorul publicației, Stehapanne Charbonnier, unul dintre cei uciși, se afla pe lista neagră a organizației teroriste al-Qaeda încă din martie 2013.