Atentate de mică amploare la Atena, soldate cu incendierea unei mașini diplomatice

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 30 07. 2012, 13:09
O mașină diplomatică a fost incendiată, iar sediul băncii elene Eurobanc a fost avariat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma exploziei unor dispozitive artizanale la Atena, au anunțat duminică surse din cadrul poliției locale, citate de AFP.

O mașină diplomatică a fost incendiată, iar sediul băncii elene Eurobanc a fost avariat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma exploziei unor dispozitive artizanale la Atena, au anunțat duminică surse din cadrul poliției locale, citate de AFP. Exploziile nu s-au soldat cu victime, iar poliția a anunțat că nu a arestat încă nici un suspect.

Un dispozitiv incendiar a explodat la ora locală 04.05 (02.05 GMT) la Halandri, la periferia de nord a Atenei, în locul unde era parcată o mașină aparținând serviciului diplomatic chilian. După jumătate de oră, o persoană care nu s-a identificat a telefonat în redacția unui ziar elen, revendincând atentatul în numele "Solidarității combatante", mișcare necunoscută până acum în Grecia. Cu două ore înainte, un coctail Molotov distrusese fațada filialei din Petralon a Eurobanc, situată în apropiere de centrul Atenei.

Atentatele de acest tip, frecvente în Grecia, sunt atribuite în general grupărilor de extremă-stânga și vizează de obicei bănci, instituții publice și interese străine, fără a provoca pagube materiale importante.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro