Atentatele din Europa îi țin pe turiștii români acasă: cererile pentru litoral și munte au crescut de patru ori

Publicat: 31 07. 2016, 10:43
Actualizat: 31 07. 2016, 12:18

„În ultimele trei luni solicitările de pachete de vacanțe au crescut de aproape patru ori față de primele luni ale anului, mulți dintre angajați lăsându-și bugetul de beneficii primit de la angajator să se acumuleze pe mai mult de două luni pentru a-l putea cheltui pe un weekend sau o săptămână de vacanță în România”, spune Stelian Bogza, commercial director și cofondator al BenefitOnline.ro, o platformă online care le permite angajaților să își aleagă beneficiile dorite în limita bugetului oferit de angajator.

Potrivit acestuia, valoarea medie a pachetelor de vacanță este de 460 de lei, dar au fost clienți care au cheltuit și 6.170 de lei pentru o vacanță din bugetul de beneficii.

În topul preferințelor pentru vacanțe, după litoral și munte, se află Delta Dunării sau orașe precum Brașov, Sibiu, Sighișoara și Cluj-Napoca.

În ceea ce privește tendința pentru perioada următoare, Stelian Bogza spune că vacanțele în România vor rămâne în continuare până în luna septembrie printre primele opțiuni de utilizare a bugetelor, pentru ca apoi să urmeze o perioadă de câteva luni în care angajații își vor acumula bugetele pentru vacanțele de iarnă.