ATENȚIE! Recomandări de la polițiști pentru persoanele care se întorc din minivacanța de Rusalii / Rute alternative pentru evitarea traficului – GALERIE FOTO

Publicat: 08 06. 2020, 09:31
Actualizat: 08 06. 2020, 12:28

Și in această zi, polițiștii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier. Vă recomandăm să conduceți cu atenție, prudență și să respectați indicațiile polițiștilor aflați în teren .

Astăzi, la întoarcerea din minivacanţa de Rusalii, poliţiştii continuă acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave şi salvarea de vieţi.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, recomandăm să vă păstrați calmul, să nu blocaţi intersecţiile şi să nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Vă reamintim că, în perioada 05-07 iunie a.c., aproximativ 12.000 de polițiști au acționat în teren, zilnic, pentru menținerea siguranței publice și pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În aceste 3 zile, pe drumurile publice din țara noastră, s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor rutiere grave (mai puține cu 44, față de aceeași perioadă a anului trecut), precum și a numărului persoanelor rănite grav (mai puține cu 43 , față de aceeași perioadă a anului trecut).

Rute alternative recomandate de polițiști

  • Pentru autostrada A2 București – Constanța:

– DN 2A Constanța – Hârșova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – București;

– A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – București.

Reamintim tronsoanele autostrăzii A2 București – Constanța pe care circulația se desfășoară restricționat, pe câte o bandă pentru fiecare sens, pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă:

– km. 27 – 36, Cernica, IF – Fundulea, CL;

– km. 84+120 m – 91+750 m, Drajna Nouă, CL.

  • Pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Peste 15.000 de români, la mare în minivacanța de Rusalii

Peste 15.000 de români au ajuns ieri în staţiunile româneşti de la Marea Neagră în minivacanţa de Rusalii. Estimările inițiale ale turoperatorilor erau între 10.000 şi 12.000 de persoane

„Deşi, din estimările iniţiale, se părea că în minivacanţa de Rusalii vor ajunge la mare în jur de 10-12.000 de turişti, realitatea a depăşit aşteptările turoperatorilor, pentru că în acest weekend prelungit, pe litoral, sunt cazaţi peste 15.000 de români, cei mai mulţi dintre ei veniţi din Bucureşti (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Braşov, Prahova, Iaşi, Argeş şi Galaţi”, susţin reprezentanţii agenţiei citați de Agerpres.