Atenție unde mâncați pe litoral: pizza cu viermi și alimente expirate descoperite de Protecția Consumatorului

Publicat: 04 08. 2014, 20:54
Actualizat: 09 02. 2019, 15:35

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, coordonați de către președintele ANPC, Marius Dunca, au făcut, luni, un control în stațiunile 2 Mai și Vama Veche, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma acestor verificări, echipele ANPC au descoperit nereguli la trei terase, una din 2 Mai și două din Vama Veche. Astfel, echipele de control au găsit multe produse expirate, produse fără elemente de identificare, mizerie și muște în bucătării.

Președintele ANPC a declarat că din aceste motive cele trei unități au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor, fiecare dintre acestea urmând să primească o sancțiune de până în 50.000 de lei, în funcție de neregulile constatate.

Inspectorii au verificat apoi o patiserie din centrul municipiului Constanța după ce au primit o reclamație din partea unui consumator care a găsit viermi într-o pizza cumpărată din acel loc. În momentul când a văzut echipele ANPC în local, uneia dintre angajate i s-a făcut rău, aceasta având nevoie de îngrijiri medicale.

Marius Dunca a spus că în urma controlului au fost găsite multe produse fără identificare, ingrediente expirate din 2013, produse ținute în condiții improprii, dar și viermi într-o pizza.

„În urma unei sesizări făcute de un consumator am venit și am verificat. Acesta ne-a sesizat că a cumpărat o pizza din acest loc, în care a găsit viermi. În urma controlului, am verificat imediat, ați văzut și dumneavoastră pizza cu viermi, foarte multe produse fără elemente de identificare, am găsit câteva ingrediente expirate din 2013. Este o bătaie de joc”, a declarat președintele ANPC.

El a precizat că patiseria a fost închisă până la remedierea deficiențelor și a primit o amendă de 10.000 de lei.

Alte două terase, una din Mamaia și cealaltă din Costinești, au fost închise temporar de către ANPC zilele trecute în urma mai multor nereguli constatate.