ATENȚIONARE COD GALBEN în zilele de 28 și 29 mai. PROGNOZA METEO ANM

Publicat: 27 05. 2012, 14:57
Actualizat: 27 05. 2012, 15:36

ANM a emis o atenționare meteorologică de cod galben, valabilă în intervalul 28 mai, ora 2 – 29 mai, ora 16. Prognoza meteo pentru acest interval prevede instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe arii relativ extinse 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și cu o intensitate mai mică.

ÎN ȚARĂ(luni): Vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua în zona de munte, sudul, sud-estul și centrul țării, iar noaptea mai ales în sud-est și la munte. Cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii mai restrânse, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade.

ÎN ȚARĂ(marți): Vremea va fi instabilă îndeosebi în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zona de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse, descărcări electrice și scurte intensificări de vânt. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse, mai ales pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade.

LA BUCUREȘTI(luni): Vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse însemnate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări, mai ales în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.