ATENȚIONARE METEO. România sub COD GALBEN de caniculă până luni

Publicat: 03 08. 2012, 12:26
Actualizat: 03 08. 2012, 14:16

Institutul Național de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de caniculă în perioada 4-6 august. Astfel, până luni vremea va fi caniculară în sudul și sud-estul țării, unde se vor înregistra frecvent valori termice de 35 – 38 de grade și pe arii restrânse, în Câmpia Română, chiar 39 de grade.

Meteorologii spun că duminică și luni valul de căldură va cuprinde și regiunile vestice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, la început în zonele de câmpie, apoi și în cele de deal și de podiș.

Codul galben de caniculă a fost emis pentru București și județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

 

Valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare, iar Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj în cursul dimineții zilei de luni, 06 august 2012.