Aterizare forțată a unui avion austriac cu 78 de pasageri

Publicat: 15 02. 2012, 11:58
Actualizat: 30 05. 2012, 21:36
Un avion de tip Dash 8-Q400 al companiei aeriene austriece AUA a efectuat în cursul dimineții de luni o aterizare forțată pe aeroportul Viena-Schwechat din cauza unei probleme la trenul de aterizare, au anunțat servicile de salvare, citate de AFP.

Un avion de tip Dash 8-Q400 al companiei aeriene austriece AUA a efectuat în cursul dimineții de luni o aterizare forțată pe aeroportul Viena-Schwechat din cauza unei probleme la trenul de aterizare, au anunțat servicile de salvare, citate de AFP. Cei 78 de pasageri, originari din Nuremberg, din Germania, au fost evacuați cu ajutorul unui tobogan, au precizat pompierii agenția APA.

Un incident similar petrecut la Copenhaga, la 27 octombrie, fiind implicată o areonavă identică ce aparținea companiei Scandinavian Airlines System (SAS) a determinat autoritățile aeronautice ale țării nordice să interzică zborul tuturor aparatelor de acest tip. Acesta este al treilea incident de acest gen din ultimele două luni, cauzat de o defecțiune a trenului de aterizare al acestui aparat modern cu elice, construit de firma canadiană Bombardier, al treilea constructor aeronautic civil al lumii.

Agenția europeană de securitate aeriană (AESA) a menținut autorizația de zbor a avionului Dash 8-Q400. AUA, care deține zece aparate de acest tip și-a manifestat în continuare încrederea în aceste avioane.