Au ieșit în larg să pescuiască, dar s-au rătăcit la Sfântu Gheorghe din cauza ceții

Publicat: 14 03. 2015, 17:04
Actualizat: 14 03. 2015, 18:56

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, sâmbătă dimineață, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au fost solicitați de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea să intervină pe mare în ajutorul a doi pescari.

Cei doi ieșiseră pe mare cu o barcă, dar, din cauza ceții foarte dense, nu s-au mai putut orienta și s-au rătăcit, fiind nevoiți să ceară ajutor prin numărul unic de urgență 112.

Imediat, o ambarcațiune rapidă din cadrul Grupului de Nave Sulina a pornit în misiunea de salvare, reușind să găsească ambarcațiunea pescarilor la aproximativ două mile travers de Canalul Sfântu Gheorghe.

Polițiștii de frontieră i-au recuperat pe pescarii aflați în barcă, doi tulceni cu vârste de 46 de ani, respectiv 50 de ani, și i-au transport în siguranță la mal în Portul Sulina.

Pescarii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pe întreaga perioadă, acțiunea de salvare și căutare pe mare a fost coordonată de polițiști de frontieră din cadrul SCOMAR (n.r.- sistemul integrat de supraveghere a frontierei maritime).