Au luat examenul, și-au plătit căminul, dar când au venit în prima zi de facultate au avut o surpriză. ”Ne-a zis să încercăm și în alte părți”

Publicat: 26 10. 2016, 07:20

Alexandra, Elena, Cezar, Andreea și Maria au venit la facultate ca într-o zi de studiu obișnuită. Pentru ei însă, cursurile nu s-au mai ținut. Profesorul îndrumător de an le-a arătat poarta și i-a sfătuit să încerce la alte școli. Au aflat că nu mai sunt studenții Facultății de Kinetoterapie, deși în septembrie se bucurau că au prins un loc. ”Ne-au spus că am fost puși, de fapt, pe o listă de așteptare, nu am fost admiși de la bun început”, spune unul dintre cei cinci.

În septembrie, părinții au achitat taxele de înscriere și școlarizare, de 250 de euro. Unii au plătit chiar și căminele pentru un an, peste o mie de euro de student.

Conducerea universității spune că are mâinile legate. De vină ar fi Ministerul Educației, care a trimis, la două săptămani după înscrieri, cinci studenți din diaspora cărora trebuie să le facă loc.

Deși inițial a refuzat interviul, până la urmă rectorul UNEFS, Florin Pelin, a declarat pentru televiziunea publică faptul că a cerut suplimentarea locurilor la Ministerul Educației de pe 29 septembrie, dar abia acum s-a rezolvat, când a aparut și televiziunea. Cererea de suplimentare a locurilor va fi aprobată în următoarele zile și toți studenții vor avea loc.