AUDIO. Ministrul Sănătății, după ce a anunțat că desființează direcțiile de sănătate publică și CAS-urile județene: „Eu vorbesc singur, vorbesc degeaba. Spun că nu comentez”

Publicat: 12 03. 2013, 13:59
Actualizat: 29 07. 2014, 17:38

După ce ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat că direcțiile de sănătate publică județene și casele de asigurări de sănătate publică județene vor fi desființate în următoarele zile, demnitarul a refuzat să dea detalii despre această decizie.

Contactat de gândul, șeful de la Sănătate a precizat: „Nu vorbesc despre acest subiect. Am spus-o și la conferința de presă. Astăzi, subiectul este pacientul”. Întrebat când va vorbi despre acest subiect, ministrul Sănătății a spus că „atunci când se va pune legea în operațiune”. „Eu am transmis pacientului numai un singur mesaj: din banii de birocrație facem economii și ducem pentru pacienți. Atât. Nu comentez”, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătății a mai fost întrebat dacă va înființa case regionale sau dacă le va desființa definitiv, dar acesta a menționat că: „Eu vorbesc singur, vorbesc degeaba. Spun că nu comentez și mă tot întrebați. Eu nu mai comentez, închei subiectul aici, punct. Pacientul este astăzi în lumină, nu prostiile unora sau altora. Pacientul, atât”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Ulterior, liberalul a făcut câteva precizări. „Încercăm din reducerea de birocrație să facem economii, economii folosite pentru finanțarea sistemului public de sănătate. Direcțiile de sănătate județene vor fi reprezentate în cadrul autorităților publice locale. O parte dintre atribuții vor merge la consiliul județean, o parte la regiune”, a declarat Eugen Nicălescu.

„Sigur, va fi și o reducere de posturi, de 5-8%, dar asta vom vedea în două trei zile, când proiectul de lege va fi gata”, a mai spus ministrul.

Aflat astăzi la Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți, organizat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și Colegiul Medicilor din România, Eugen Nicolăescu a a anunțat că direcțiile de sănătate publică județene și casele de asigurări de sănătate publică județene vor fi desființate în următoarele zile.

Șeful de la Sănătate a precizat că măsura desființării direcțiilor de sănătate publică județene și caselor de asiguări de sănătate publică județene va aduce economii la buget.

Ministrul Sănătății a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate.