AUDIO. Victor Babiuc, condamnatul ignorat din „lotul Becali”: „Sunt acasă. Aștept să vină să mă ia”

Publicat: 21 05. 2013, 14:53
Actualizat: 14 07. 2016, 17:28

Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, a declarat pentru gândul că decizia de condamnare a sa la 2 ani de închisoare reprezintă „o rușine”. Contactat de gândul, Babiuc a precizat că așteaptă să fie ridicat de polițiști din locuința sa din București.

„Această condamnare este o rușine pentru justiția românească. Este ca pe vremea comuniștilor. Nu contează probele, ci doar dorința de a da o anumită pedeapsă”, a declarat Victor Babiuc pentru gândul.

Fostul ministru a declarat că așteaptă să fie ridicat de poliști și dus la penitenciar. „Aștept să vină să mă ia să mă ducă la penitenciar. Tocmai îmi fac bagajul. Sunt acasă în București. Eu mă așteptam la orice. Știu cum a pornit acest proces. Nu sunt atât de naiv în materia asta. După ce la fond s-a dat o hotărâre în care au fost demontate toate acuzațiile și sunt fără nici un fel de probă și împotriva legilor românești. Aveam oarecare îndoială că vor avea curajul să își bată joc de un dosar și de niște oameni. Dorința politică este mai puternică decât cea legată de aflarea adevărului”, a declarat Babiuc.

Curtea Supremă l-a condamnat pe Victor Babiuc la doi ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre MApN și Gigi Becali. Victor Babiuc a fost condamnat pentru că în calitate de ministru a semnat documentele tunului imobiliar care a dus la prejudiciera statului român.