Australian omorât de cangurul pe care îl ținea ca animal de companie. Un astfel de atac nu a mai avut loc din 1936

Publicat: 13 09. 2022, 18:19
Actualizat: 13 09. 2022, 18:20
Sursă Foto - Shutterstock

Un bătrân în vârstă de 77 de ani, din Australia a murit după ce a fost atacat de un cangur pe care îl ținea ca animal de companie. O rudă a găsit omul care era într-o stare gravă, cu răni deschise pe corp, la domiciliul său din Redmond. Când paramedicii au ajuns la proprietatea rurală, cangurul i-a împiedicat pe aceștia să-l trateze pe vârstnic, iar la scurt timp a decedat.

Bătrânul ținea cangurul ca pe un animal de companie, lucru pe care poate nu trebuia să-l facă, după spusele autorităților. Acesta îl îngrijea ca pe un animal de companie, până când, cangurul l-a atacat pe bărbatul în vârstă de 77 de ani, cauzându-i răni foarte grave.

Ruda care l-a găsit pe vârstnic a chemat de urgență ajutoarele, însă, cangurul i-a împiedicat chiar și pe paramedici să ajungă la bătrân. Astfel încât, polițiștii au fost nevoiți să împuște marsupialul, dar a fost prea târziu pentru a-i salva viața bietului om.

În mare parte, se presupune că bătrânul a murit din cauza rănilor provocate de animalul sălbatic, dar și pentru că a așteptat prea mult timp pentru a fi ajutat.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat presei: „Cangurul reprezenta o amenințare continuă pentru personalul de intervenție.”

Tanya Irwin, un agent al serviciului Native Animal Rescue din Perth, a spus că autoritățile eliberează rareori permise pentru a păstra canguri în vestul Australiei.

„Se pare că a fost un mascul adult și devin destul de agresivi după o vârstă, nu se descurcă bine în captivitate”, a spus Irwin.

„Nu știm care a fost situația, dacă a avut dureri sau de ce a fost ținut în captivitate și, din păcate… nu sunt animale drăguțe, sunt animale sălbatice.”, a mai -precizat aceasta.

Niciun cangur nu a mai omorât un om din anul 1936

Australia găzduiește aproximativ 50 de milioane de canguri, care pot cântări până la 90 kg și pot crește până la 2 m înălțime.

Dar atacurile fatale sunt rare, acesta este primul raportat în Australia din 1936.

Cangurii au „o mulțime de arme” precum dinți ascuțiți, gheare și picioare puternice, a declarat expertul în comportamentul marsupialelor Graeme Coulson pentru Australian Broadcasting Corporation.

„Cu siguranță, dacă sunt încolțiți sau într-un fel de suferință, asta poate fi destul de periculos. Problema cu cangurii și oamenii este că suntem amândoi animale bipede, stăm pe picioarele noastre, iar o astfel de poziție verticală reprezintă o provocare pentru cangurul mascul”, a spus profesorul asociat Coulson, potrivit BBC.com.