Autobuz ATACAT CU PIETRE de tineri teribiliști din Constanța. Un pasager a fost rănit

Publicat: 01 02. 2019, 18:29

Incidentul a avut loc în cartierul Palazu Mare din Constanța, iar imaginile au fost înregistrate de cele 8 camere de supraveghere ale autobuzului. În momentul în care șoferul încetinește pentru a intra în stație, un tânăr dintr-un grup aflat pe trotuar aruncă o piatră care sparge geamul ușii din spate și îl lovește în plin pe unul dintre călători. Șoferul frânează imediat, dar cei șase tineri o iau la fugă și dispar.

„Înainte cu 2-3 metri de a opri, mai mulți tineri, de 14-17 ani, au aruncat cu o piatră în geam,” povestește șoferul Marian Ionescu. „Era o piatră destul de mare, care a lovit un călător. Un pasager din mașină care urma să coboare.”

„Toate autobuzele sunt dotate cu un sistem modern de supraveghere,” atrage atenția Diana Sobaru, de la Departamentul Relații publice al Primăriei Constanța. „Sunt opt camere, care filmează atât în interior, cât și în exteriorul autobuzului. Așadar, orice comportament antisocial este surprins, înregistrat, filmat și este doar o chestiune de timp până când Poliția îi poate prinde pe cei care produc astfel de incidente. Chiar în aceste momente, după ce a fost depusă, bineînțeles, o plângere la Poliție, agenții îi caută pe cei care au fost implicați în incidentul de aseară, pentru a-i trage la răspundere.”

Reprezentanții Primăriei Constanța se plâng că nu este singurul incident în care este implicat un autobuz. Tot joi seară, un grup de tineri a aruncat cu ouă într-un alt autobuz care circula pe unul dintre bulevardele principale din Constanța.

„În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Partea vătămată și-a rezervat dreptul de a depune plângere în perioada legală, de 90 de zile,” au declarat reprezentanții Poliției Constanța.