Autocar cu 26 de copii la bord, accident pe o cale ferată din Suceava

Publicat: 22 10. 2016, 20:29

Pompierii militari suceveni au intervenit cu trei autospeciale și două ambulanțe SMURD, iar în sprijinul lor au venit membri ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Dolhasca, polițiști, angajați ai CFR și o automacara de la o societate comercială din zonă.

În autocar se aflau 38 de persoane, din care 26 adolescenți cu vârste între 14 și 17 ani, care mergeau din orașul Salcea spre municipiul Pașcani.

Toate cele 38 de persoane au fost monitorizate din punct de vedere medical de către pompierii SMURD, dar nu au fost constatate probleme medicale deosebite.

Ulterior, persoanele au fost transportate cu două microbuze ale primăriei Dolhasca la un spațiu încălzit, unde li s-a oferit un ceai fierbinte. După aproximativ o oră, un alt autocar le-a preluat, iar oamenii și-au continuat drumul.

Traficul rutier a fost oprit pentru aproximativ o oră, iar cel feroviar a fost blocat până în jurul orei 13:00, când s-a reușit evacuarea și mutarea autocarului într-un loc sigur.

Angajații CFR au remediat defecțiunea la una dintre liniile de înaltă tensiune, urmând să rezolve problemele și pentru cea de-a doua linie.

FOTO:suceavanews.ro