Autoritatea Electorală Permanentă a trimis la DNA documente privind organizarea alegerilor în diaspora

Publicat: 08 12. 2014, 16:23

AEP anunță că a trimis luni către DNA documentele solicitate de procurori pe 3 decembrie, în dosarul penal privind organizarea alegerilor prezidențiale la secțiile de votare din străinătate.

Este vorba despre documente aflate în arhiva Biroului Electoral Central, deținută legal de AEP.

Mai exact, AEP informează într-un comunicat de presă că a trimis la DNA documentele emise privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din 2014, corespondența intra și interinstituțională privind procesul de organizare și desfășurare a alegerilor, toate documentele și materialele aferente ședințelor de lucru, intra și interinstituționale, privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor.

AEP mai informează că nicio persoană din conducerea AEP nu a fost chemată la audieri la DNA.

DNA a preluat de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora. DNA a formulat o solicitare către Parchetul General care a fost aprobată de structura condusă de Tiberiu Nițu. Parchetul General a deschis un dosar privind obstrucționarea votului abia după două zile de la al doilea tur al alegerilor prezidențiale. DNA avea deja deschisă o cauză privind obstrucționarea votului în diasporă.

În propriul dosarul în care investighează obstrucționarea votului, DNA nu a început încă urmărirea penală împotriva unui demnitar. Parchetul General a început cercetările în acest dosar pe 18 noiembrie.