Autoritățile au prins doi cetățeni moldoveni și doi sirieni care au intrat ilegal în România

Publicat: 15 07. 2015, 16:00
Actualizat: 09 04. 2019, 04:45

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, o persoană a informat, marți, Dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești din județul Galați că în zona localității de frontieră Slobozia Oancea, pe malul râului Prut, a observat obiecte vestimentare ude, abandonate.

Ca urmare, polițiștii de frontieră au găsit în zonă patru bărbați care nu aveau documente de identitate și nu vorbeau foarte bine limba română, motiv pentru care au fost duși la sediul sectorului în vederea stabilirii identității lor și a efectuării cercetărilor.

Astfel, în urma verificărilor făcute, cu sprijinul autorităților din Republica Moldova și din declarațiile celor patru persoane, polițiștii de frontieră au stabilit că acestea sunt doi cetățeni din Republica Moldova, cu vârste de 29, respectiv 39 de ani, și doi cetățeni din Siria, cu vârste de 21, respectiv 33 de ani, care au trecut înot râul Prut cu intenția de a se deplasa într-o țară din vestul Europei pentru a-și găsi de lucru.

Cei patru bărbați sunt cercetați penal de polițiștii de frontieră pentru intrare în țară, prin trecere ilegală a frontierei de stat.

În baza acordurilor încheiate între România și Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor cele patru persoane au fost predate autorităților de graniță ale statului vecin.