Autoritățile din Slatina au cumpărat o toaletă de 28.000 de euro: ”Normal că este necesar”

Publicat: 26 03. 2014, 17:11
Actualizat: 29 07. 2014, 18:57

Slătinenii sunt nemulțumiți și spun că autoritățile au cheltuit prea mult pe WC-ul inteligent adus din Italia. ”Mi se pare enorm, un miliard (n.r. suma reprezintă 1,25 miliarde de lei vechi)”, a declarat o localnică. ”Avem nevoie și de toalete, dar ar trebui să fie bani și pentru infrastructură”, spune un șofer.

Autoritățile spun, însă, că toaleta inteligentă era o prioritate, pentru că a fost amplasată într-o zonă foarte circulată, în centrul municipiului Slatina, lângă Poștă. ”Este o zonă destul de intens circulată și normal că o toaletă publică este oricând necesară, mai ales că Slatina este un oraș în plină dezvoltare”, spune Cristian Bircea, viceprimarul Slatinei.

 

 

Toaleta inteligentă are un sistem electronic de deschidere-închidere a ușilor, pe bază de fise de 50 de bani, chiuvetă cu robinet cu senzori, dispozitive automate pentru săpun lichid și aer cald, lumină cu senzori, spațiu special pentru bagaje, iar podeaua este dotată cu senzori de autocurățare.

Autoritățile locale au achiziționat toaleta de la o firmă italiană și, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai plătit alți 3.000 de euro pentru transport și montaj.