Autoritățile elvețiene din cantonul Geneva adoptă măsuri pentru descurajarea cerșetoriei

Publicat: 15 02. 2012, 11:15
Actualizat: 19 07. 2012, 22:45
Autoritățile cantonului și orașului Geneva au prezentat, marți, un program menit să descurajeze cerșetoria practicată, în general, de imigranții români de etnie romă, fără însă a o reprima, relatează site-ul tsrinfo.ch.

Autoritățile cantonului și orașului Geneva au prezentat, marți, un program menit să descurajeze cerșetoria practicată, în general, de imigranții români de etnie romă, fără însă a o reprima, relatează site-ul tsrinfo.ch

"Ideea principală este de a limita atractivitatea Genevei pentru cerșetori, în majoritate romi din România", a explicat consilierul administrativ Pierre Maudet.

Potrivit programului inițiat de autoritățile din Geneva, cerșetorii nu vor putea rămâne într-o singură zi în același loc din oraș. Controalele vor fi intensificate și se vor putea încheia, în anumite cazuri, cu expulzarea delincvenților.

Programul autorităților regionale elvețiene urmează să se deruleze în două etape. Începând cu ziua de vineri, timp de două săptămâni, jandarmii și agenții de securitate municipali vor controla și vor întocmi liste cu cerșetorii din canton, verificând, în special, dacă muzicanții stradali posedă autorizația necesară.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro