Autospeciale ISU tractate sute de metri pentru a ajunge la un incendiu în care a murit un bărbat

Publicat: 09 03. 2016, 17:22

Pompierii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei cu două autospeciale, sprijiniți de zece lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Panaci, au intervenit miercuri timp de trei ore pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la locuința unui bărbat din comuna Panaci, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a fost scos de vecini, dar s-a constatat decesul acestuia.

Din cauza drumului inaccesibil autospecialelor cu apă și spumă, pompierii au fost nevoiți să solicite ajutorul unui utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Panaci, iar cu ajutorul acestuia, autospecialele au fost tractate pe o distanță de jumătate de kilometru, pe o pantă cu înclinație de aproximativ 20 de grade, până la locul intervenției.

La sosirea echipajelor pompierilor, ardea acoperișul locuinței, interiorul a două camere și o magazie de lemne, existând pericolul de propagare la o altă locuință aflată la aproximativ trei metri distanță.

În incendiu au ars acoperișul casei, mobilier, textile, electrocasnice din două camere și un perete al magaziei de lemne. Totodată, s-au degradat pereții locuinței și două ferestre de la casa învecinată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric cu defecțiuni, precizează sursa citată.