Autoturisme furate din Germania și descoperite în Vama Albița, la doar câteva ore

Publicat: 22 04. 2014, 15:48
Actualizat: 14 02. 2016, 13:07

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui, cele două mașini, fără plăcuțe de înmatriculare, erau transportate pe platforme tractate de autoturisme conduse de bărbați din Republica Moldova, însă cu dublă cetățenie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma verificărilor făcute în baza de date de către polițiștii de frontieră vasluieni, s-a constatat că autoturismele, care urmau să fie scoase din spațiul Uniunii Europene prin Vama Albița, figurau ca fiind furate din Germania.

„În urma extinderii cercetărilor, precum și din declarațiile șoferilor, s-a stabilit că cele două mașini au fost cumpărate din Germania, de la același vânzător, în schimbul sumei de 8.100 de euro, respectiv 12.000 euro. Cei doi șoferi au afirmat că nu aveau cunoștință despre faptul că autoturismele figurau ca fiind declarate furate”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Nelu Zaharia.

Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit dosare penale pe numele celor doi moldoveni, de 23 și 46 de ani, pentru furt.

Totodată, cele două mașini, o Toyota Rav 4 în valoare de 45.000 lei și o Honda CR-V în valoare 110.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.