Autoturisme furate din străinătate, în valoare de 200.000 de euro, descoperite la Constanța

Publicat: 17 04. 2015, 09:39

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, de la începutul anului 2015, polițiștii de frontieră au reușit să descopere în zona de competență 12 autoturisme declarate furate de către autorități din Italia, Germania, Marea Britanie, Austria, Federația Rusă sau România.

„Pentru combaterea acestui fenomen internațional, polițiștii de frontieră au avut acțiuni bazate pe schimbul de informații și date suplimentare cu centrele de contact de la nivel național, prin birourile SIRENE și INTERPOL sau prin accesări și verificări ale bazelor de date naționale și comunitare”, spune purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă au fost identificate cinci autoturisme, la Ostrov alte două, în cooperare cu polițiștii de la IPJ Constanța au fost găsite trei autoturisme în municipiul Constanța și unul în Portul Constanța, iar un ultim caz a fost înregistrat în județul Tulcea.

Valoarea de piață a acestor autoturisme, din mărcile Mercedes, Audi, BMW, Porsche, Fiat și Citroen, a fost stabilită la aproximativ 200.000 de euro.

Cea mai importantă captură, un autoturism BMW model 640d, înmatriculat în Bulgaria, evaluat la aproximativ 60.000 de euro, a fost realizată la începutul lunii februarie, în zona porții de acces numărul 7 în Portul Constanța. Mașina fusese declarată furată de autoritățile din Marea Britanie, din data de 29 ianuarie 2015. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul autoturismului, un bucureștean în vârstă de 33 de ani, intenționa să expedieze mașina în Jamaica.