Averile parlamentarilor: De la bijuterii, ceasuri, genți și tablouri în valoare de 750.000 de euro, la propriri de conturi sau chiar… nimic

Publicat: 14 01. 2021, 09:27
Sursă FOTO: Shutterstock

Parlamentarii trebuie să își depună declarațiile de avere și de interese în termen de 30 de zile de la preluarea mandatului. O scurtă lectură a declarațiilor deja depuse de arată că unii au agonisit averi impresionante, în timp ce alții nu dețin nimic.

Olivia Morar, deputat PNL și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, este de profesie avocat iar de-a lungul carierei a reușit să strângă o avere impresionantă – 16 terenuri, 3 apartamente, 12 case în mai multe județe din țară și 2 spații comerciale.

De asemenea, și Vetuța Stănescu, tot deputat PNL, aflată la primul mandat, a declarat că are 3 terenuri, 4 apartamente, o casă de locuit și o casă de vacanță, 2 mașini și economii de 160.000 de lei și 40.000 de euro.

Deputatul care nu deține absolut nimic are doar 24 de ani!

Deputatul AUR Călin Balabașciuc, care a avut emoții la depunerea jurământului, a declarat că nu deține nimic la cei 24 de ani ai săi.

„Eu, Balabașciuc Că-lin Constantin, deputat Al… în circumscripția nr 12 Că-lărași, jur cre-credință patriei mele Ro-mânia. Jur să respect Constituția și ăăă… legile țării”, susținea tânărul deputat la depunerea jurământului.

Un coleg de-ai săi de partid, Mircia Chelaru, a declarat pe propria răspundere că are o proprire pe conturi pentru aproape 200.000 de euro, nespecificând pentru ce anume. Deputatul AUR a refuzat să comenteze situația, potrivit Digi24.

Parlamentarul PSD Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a declarat că are bijuterii, ceasuri, genți și tablouri de 750.000 de euro.

Deputatul USR Radu Ciornei a specificat în declarația de avere că deține o colecție de artă populară bucovineană în valoare de 40.000 de euro.

„Tatăl meu, Corneliu Ciornei, a fost jurist și unul dintre cei mai mari colecționari de artă populară bucovineană. De acolo, din… el, din păcate, nu mai este printre noi din 2015. Și am câteva piese din colecția lui. Sunt piese de etnografie, de artă bisericească. Asta este proveniența colecției. A fost unul dintre cei mai mari colecționari de etnografii, menționat și în cartea lui Bănățeanu”, a explicat pentru Digi24 deputatul Radu Ciornei.