Avertismentul IKEA: toți cei care au cumpărat aceste produse trebuie să le returneze de urgență

Publicat: 23 06. 2016, 14:18

„Deși au trecut testele pentru standardele în vigoare, în urma unei investigații realizate de un laborator extern, s-a observat că sistemul de închidere al barierelor de siguranță nu funcționează întotdeauna corect și poate fi riscant pentru copiii mici. Potrivit rezultatelor acestei investigații, odată ce bariera a fost deschisă, există situații în care mecanismul de fixare nu revine la poziția corectă de închidere. Astfel, produsul nu-și mai îndeplinește rolul de protecție și poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui să le prevină”, se arată în comunicatul transmis de IKEA.

Compania a vândut în total în lume aproape trei milioane de bucăți de bariere de siguranță din gama Patrull, iar în magazinul din București a vândut peste 10.000 de astfel de produse, fără a primi, totuși, nicio sesizare cu privire la ele, scrie ZF.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare în magazinul IKEA din București. Pentru a primi banii pe aceste bariere, nu este nevoie ca cei care le-au cumpărat să se prezinte cu bonul.