Avertizare cod galben de inundații în opt județe

Publicat: 31 01. 2015, 16:36

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, de sâmbătă după-amiază și până luni, la ora 10.00, pe unele râurile din cele opt județe se pot produce scurgeri pe versanți, torenți și viituri rapide, fiind posibile inundații locale.

Astfel, codul galben de inundații a fost prelungit, până luni, pe râurile din bazinele hidrografice Neajlov și Sabar, din județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov, acestea fiind sub avertizare de vineri seară.

Sub avertizare cod galben vor fi, de duminică, ora 02.00, până luni, la ora 10.00, și râurile din bazinele hidrografice Călmățui (județele Buzău și Brăila), precum și râurile mici din județele Constanța și Tulcea.

Inundații locale se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile Valea Mare, Urluia, Albești, Biruința, Casimcea, Topolog, Slava, Hamangia, Corbu, Valea Neagră (județele Constanța și Tulcea), precum și pe alte râuri mici din județul Constanța.

Râurile din bazinele hidrografice Tur (județul Satu Mare), Bega Veche, Timiș superior și unii afluenți ai săi din bazinul mijlociu și inferior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Caraș -Severin și Timiș), Jiu superior și mijlociu – în amonte de Răcari și afluenții săi (județele Mehedinți, Gorj, Hunedoara și Dolj) au fost până sâmbătă, la ora 14.00, sub avertizare cod galben de inundații.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ploile se vor extinde în aproape toată țara, din noaptea de sâmbătă spre duminică și până duminică după-amiază, la munte va ninge, iar vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice și va depăși la rafală viteze de 45-50 de kilometri pe oră.