Avertizare cod portocaliu de inundații pe râul Teleorman

Publicat: 18 10. 2013, 11:18
Actualizat: 18 10. 2013, 11:18

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundații pe râul Teleorman, de vineri până sâmbătă dimineață, când ar putea fi depășite cotele de apărare ca urmare a propagării viiturilor din amonte.

Potrivit avertizării transmise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, codul portocaliu instituit prin avertizarea emisă joi la nivel regional de către Administrația Bazinaă de Apă Argeș-Vedea se menține pe râul Teleorman, pe sectorul aval s.h. Tătărăștii de Sus – amonte s.h. Teleorman (județul Teleorman), până sâmbătă, la ora 10.00.

Avertizarea a fost emisă ca urmare a evoluției situației hidrologice, a propagării viiturilor din amonte și a evoluției debitelor evacuate din acumularea piscicolă Stârci, situată pe râul Valea Copacilor, afluent al Teleormanului, a precizat INHGA.

Potrivit sursei citate, râul Teleorman este îndiguit pe sectorul Tătărăștii de Sus – sat Ducu.

Vineri, de la ora 10.00, a fost ridicată atenționarea cod galben de inundații de pe râurile din bazinele Crișul Alb, Arieș, Olt și Argeș, din județele Hunedoara, Arad, Alba, Vâlcea, Gorj și Argeș.