Avertizarea cod galben de ninsori și viscol, prelungită până duminică, în 20 de județe

Publicat: 07 12. 2013, 11:40

Avertizarea cod galben a fost prelungită până duminică, la ora 08.00, în 20 de județe din nordul, estul, centrul și vestul țării, în zona de munte stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea la rafală peste 70 de kilometri la oră. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de sâmbătă, ora 11.00, până duminică, la ora 08.00, în zona de munte va continua să ningă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi, pe arii restrânse, consistent.

Vântul va avea intensificări, viscolind și spulberând zăpada, cu rafale ce vor depăși 70 de kilometri pe oră și 100 de kilometri pe oră, pe crestele înalte, îndeosebi ale Munților Banatului, Carpaților Meridionali și de Curbură.

Intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 55-60 de kilometri pe oră, vor fi, sâmbătă, și în restul teritoriului, cu precădere în regiunile sudice, sud-vestice și nord-estice.

Avertizarea cod galben de ninsori și viscol a fost emisă pentru județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Covasna, Brașov, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor.

Județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor au fost și vineri sub avertizare cod galben de ninsori și viscol.