Avionul care a aterizat de urgență pe Otopeni a plecat spre Germania

Publicat: 13 05. 2012, 14:04
Actualizat: 13 05. 2012, 14:04

Avionul care a aterizat de urgență, sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni a plecat, duminică, spre Frankfurt, după finalizarea verificărilor tehnice în urma cărora comandantul aeronavei a decis că aceasta își poate relua zborul, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții aeroportului.

„Decolarea a avut loc fără probleme duminică, la ora 10.00, în urma verificărilor efectuate de tehnicianul specializat pe modelul Boeing 777”, au spus sursele citate.

Avionul, un Boeing 777 al companiei Air India care zbura, cu 320 de pasageri la bord, pe ruta New Delhi (India) – Frankfurt (Germania), a aterizat de urgență pe Otopeni sâmbătă dimineață, la ora 7:32, în urma unei alerte de posibil fum în cală.

Pe aeroport au sosit 32 de pompieri de la ISU și două echipaje SMURD, în urma unui apel făcut în jurul orei 7:15, după ce pilotul avionului a alertat turnul de control al aeroportului.

Aterizarea de urgență s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui senzor defect care a semnalat fum în interiorul aeronavei, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). „În urma verificărilor efectuate până acum, nu s-a găsit fum la bord, iar nici în cala avionului nu se simțea fum”, a precizat Cătălin Miu, de la ISU Ilfov.

Pasagerii avionului au fost debarcați în siguranță, fără a se înregistra probleme medicale. Ei au luat masa în incinta aeroportului, după care au fost cazați la hoteluri din apropiere.

Compania Air India a solicitat un tehnician specializat pe modelul Boeing 777, pentru a efectua toate verificările necesare la aeronavă.