Avocatul Poporului cere Poliției Române lămuriri despre polițistul mort în misiune în Timiș

Publicat: 04 06. 2019, 14:38

Avocatul Poporului cere Poliției să comunice dacă au fost dispuse verificări în legătură cu faptele petrecute și dacă în urma verificărilor efectuate s-au constatat disfuncționalități în organizarea misiunii; dacă agenții de poliție implicați în misiune au fost instruiți cu privire la obiectul misiunii / au fost informați în legătură cu gradul de periculozitate al persoanei căutate / au fost dotați corespunzător în vederea îndeplinirii misiunii cu succes și în siguranță; dacă, în general, echipajele de poliție sunt dotate corespunzător, potrivit tipurilor de misiuni care le sunt încredințate și ce măsuri au fost dispuse în cauză.

Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împușcat mortal un polițist din județul Timiș, a fost prins marți dimineața de către oamenii legii în localitatea Remetea Mare, din județul Timiș. Bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul aflat în misiune ar fi fost luat prin surprindere, motiv pentru care nu a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare. În momentul în care a fost prins, acesta avea răni produse prin împușcare, care datează, cel mai probabil, de duminică, din timpul urmăririi. Astfel, oamenii legii au solicitat intervenția ambulanței, care l-a dus pe Ioan Marcel Lepa la Spitalul Județean Timișoara, pentru a primi îngrijiri medicale.

Un polițist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliție Recaș, a fost împușcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.