Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu cele două cazuri de la Spitalul de Arși

Publicat: 14 07. 2016, 15:35
Actualizat: 05 06. 2018, 19:46

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arsuri din București, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greșite, iar un pacient a fost fotografiat având o rană invadată de viermi, bărbatul decedând ulterior. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Polițiștii, procurorii și Ministerul Sănătății fac verificări după apariția unei înregistrări cu un bolnav pe care se aflau larve și după decesul unei femei care inițial ar fi fost supusă unei transfuzii greșite de sânge.

Pe site-ul tolo.ro au apărut imagini cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve. Pacientul în cauză a decedat, anunță aceeași sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

„Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, se întreabă medicul, citat de tolo.ro.

Un alt caz este cel al unei femei a decedat la Spitalul de Arși din Capitală după o transfuzie sanguină greșită, cazul fiind analizat și de Ministerulul Sănătății și Colegiul Medicilor.