BAC 2012. Pregătirile bacalaureatului special sunt finalizate, unica problemă este transportul lotului de gimnastică

Publicat: 05 06. 2012, 17:01
Actualizat: 05 06. 2012, 18:59

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a declarat, vineri, că pregătirea sesiunii speciale a examenului de bacalaureat pentru olimpici este finalizată aproape în totalitate, existând o singură problemă, legată de transportul lotului de gimnastică.

Liviu Pop a precizat, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că 99 la sută din pregătirea examenului de bacalaureat pentru olimpici este finalizată, existând „o mică problemă cu transportul lotului de gimnastică, dar și acest lucru va fi remediat”.

Sesiunea de bacalaureat organizată pentru olimpici va începe luni, la Bacău, fiind înscriși 928 de elevi.

Ministrul interimar al Educației a anunțat că secretarul de stat Stelian Fedorca se va deplasa la Bacău pentru această sesiune a bacalaureatului.

Pentru examenul de bacalaureat care va începe luni, la Bacău, s-au înscris 928 de liceeni, membri în loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale.

Potrivit calendarului probelor de examen, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în perioada 21-22 mai, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – tot în zilele de 21 și 22 mai, evaluarea competențelor digitale – 23 și 24 mai , evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – 24 și 25 mai, limba și literatura română (scris) – 28 mai, proba obligatorie a profilului (scris) – 29 mai, proba la alegere a profilului și specializării (scris) – 30 mai, limba și literatura maternă (scris) – 31 mai.

La 31 mai, până la ora 18.00 vor fi afișate rezultatele, iar eventualele contestații vor fi depuse în aceeași zi, până la ora 22.00. Pentru 1 iunie sunt programate rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.

BACALAUREAT 2012. Totul despre BAC 2012. Calendar, subiecte, rezultate