BACALAUREAT 2012, proba la română. Ce subiecte au primit olimpicii la BAC 2012

Publicat: 02 07. 2012, 13:40
Actualizat: 20 03. 2019, 18:15

Olimpicii și sportivii care au participat la sesiunea specială a examenului de BACALAUREAT 2012 au primit SUBIECTE LA ROMÂNĂ care nu au ridicat probleme deosebite.

DESCARCĂ SUBIECTUL LA ROMÂNĂ

DESCARCĂ BAREMUL LA ROMÂNĂ

La primul subiect, liceenii au avut de analizat poezia „Melodie povestită”, de Nichita Stănescu. Printre cerințe s-au numărat găsirea unor sinonime pentru unele cuvinte din text, explicarea unor figuri de stil și prezentarea unor trăsături ale genului liric, folosind exemple din text.

Calendar bacalaureat 2012

La al doilea subiect, elevii trebuiau să redacteze un text argumentativ despre bunătate pornind de la citatul lui Nicolae Iorga, „Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârși răul împrejurul lui. Adevărata bunătate e vitează.”

Subiectul al treilea presupunea redactarea unui eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text dramatic.

Ce nereguli au fost sesizate în sesiunea specială a bacalaureatului 2012

Rata de promovare a absolvenților de liceu care au participat la sesiunea specială a bacalaureatului a fost, după rezolvarea contestațiilor, de doar 35%. Sesiunea a dus la apariția unor controverse având în vedere faptul că s-a descoperit că doar 47 dintre elevii care s-au prezentat la probele erau olimpici și aproximativ 100 dintre aceștia făceau parte din centrele olimpice de juniori.

Reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv din România au cerut astfel demararea unei anchete pentru a determina cum au ajuns ceilalți absolvenți de liceu sportivi să se prezinte la sesiunea specială.

În urma tentativelor de fraudă din cadrul probei scrise la limba și literatura română au fost eliminați 20 de elevi sportivi.

Peste 170.000 de elevi sunt așteptați la proba scrisă de limba și literatura română

Circa 200.000 de absolvenți de liceu vor susține examenul de BACALAUREAT 2012, în cadrul sesiunii iunie – iulie. După proba scrisă la limba și literatura română care se va desfășura luni, 2 iulie, unii dintre ei vor susține proba scrisă la limba maternă, pe data de 3 iulie.

Proba obligatorie a profilului va avea loc pe data de 4 iulie, la aceasta urmând să participe 183.107 elevi, ea fiind urmată, două zile mai târziu, de ultimul examen scris al bacalaureatului, proba la alegere a profilului și specializării, la care s-au înscris 174.463 de elevi.

Absolvenții claselor a XII-a care au susținut examenul de BACALAUREAT 2012 vor afla primele rezultate pe data de 8 iulie.