BACĂU. O infirmieră de la Spitalul Judeţean a murit de COVID-19, după ce s-a infectat de la mama sa

Publicat: 13 05. 2020, 22:03
O infirmieră de la Spitalul Judeţean Bacău a murit de COVID-19, după ce s-a infectat de la mama sa (FOTO - ilustrativ)

O infirmieră, în vârstă de 46 de ani, de la Spitalul Judeţean Bacău a murit de COVID-19, după ce a luat virusul de la mama sa, întoarsă din străinătate.

Femeia a fost diagnosticată cu infecţia cu COVID-19 pe 29 aprilie şi suferea şi de ciroză hepatică decompensată, insuficienţă hepatică cronică acutizată şi sindrom hepato-renal, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, citat de Mediafax.

Din nefericire, surorile infirmierei au fost și ele diagnosticate cu SARS-CoV-2, iar mama lor a pierdut lupta cu noul coronavirus, în urmă cu doar câteva zile.

Acum, una dintre surori este internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Bacău, iar cea de-a doua este asimptopatică. Infirmiera lucra în secţia de Chirurgiea a Spitalului Judeţean Bacău.

O asistentă medicală din Botoșani a decedat după ce a fost declarată vindecată de coronavirus

O asistentă medicală de la Spitalul Județean Mavromati în vârstă de 58 de ani a decedat, luni dimineață, după ce a fost declarată vindecată de COVID-19.

Femeia ar fi fost diagnosticată cu COVID în luna aprilie și a fost internată pe secția ATI, potrivit botoseanul.ro.

După ce starea ei s-a îmbunătățit și fiind declarată vindecată a fost transferată de pe secția ATI a Spitalului Mavromati la Spitalul Municipal Dorohoi pentru a continua tratamentul pentru afecțiunile pulmonare pe care le avea. Înainte de a fi transferată i-au fost făcute două teste pentru COVID, iar amândouă au fost negative.

COVID-19. Bilanțul deceselor din România a ajuns la 1.036 de morți

Cifra morților provocate de noul coronavirus ajunge la 1.036, după ce alte 20 de decese au fost raportate, miercuri seara, de către Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cel mai tânar pacient avea 27 de ani și era din județul Sibiu. Pacientul suferea de retard psihic, hepatopatie, BPOC, anemie. De asemenea, A fost raportat și decesul unei persoane care era internată într-un cămin de bătrâni.