Bacău: Tânăr la spital după ce a căzut pe munte, de la 25 de metri înălțime, în timp ce căuta bureți

Publicat: 15 10. 2012, 20:14
Actualizat: 28 09. 2018, 08:49
Un tânăr în vârstă de 18 ani, din orașul băcăuan Slănic Moldova, a fost transportat în stare gravă la spital, după ce a căzut pe munte, de la aproximativ 25 de metri înălțime, în timp ce căuta bureți, acesta fiind găsit de pompieri după mai bine de trei ore și jumătate de căutări.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, tânărul, împreună cu doi prieteni, căuta bureți pe munte, în zona Valea Lupului din apropiere de orașul Slănic Moldova, iar la un moment dat a alunecat de pe o stâncă și a căzut de la aproximativ 25 de metri înălțime.

Tinerii care îl însoțeau pe adolescent au sunat imediat la numărul de urgență 112 și au solicitat sprijinul unei echipe de intervenție.

„Din păcate, cei care ne-au solicitat sprijinul nu au putut să ne indice zona în care se află astfel încât localizarea lor s-a făcut foarte greu. În cele din urmă, după trei ore și jumătate de căutări, în care echipajul de intervenție a parcurs cinci kilometri pe jos, pe un teren accidentat și în condiții meteo nefavorabile, de ploaie și ceață, tinerii au fost găsiți. Adolescentul de 18 ani era în stare conștientă și avea o fractură la unul dintre picioare, fiind scos dintre stânci, de la aproximativ 25 de metri, cu ajutorul unei tărgi și a două cordițe. Ulterior, victima a fost transportată doi kilometri pe jos, în teren accidentat, apoi preluată de un autoturism cu tracțiune integrală a Consiliului Local Slănic Moldova și dusă până la autosanitara SMURD”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Preluat de echipajul SMURD, tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Onești.