Băiat de 8 ani, terorizat de propriul tată. Era obligat să trăiască printre cranii și schetele. Mama copilului era legată de pat dacă protesta

Publicat: 30 01. 2022, 14:58

Copilul unei românce a fost obligat de tatăl lui, un italian, să trăiască în niște condiții greu de imaginat. Băiatul de opt ani trebuia să studieze printre schelete și cranii, lucruri care îl înspăimântau pe cel mic. În plus, dacă mama băiatului își exprima nemuțumirea, aceasta era legată de pat. Totul a luat sfârșit când femeia a apelat la seviciile sociale.

Cranii, demoni, schelete, monștri: Luca (numele este unul fictiv) a fost obligat de tatăl său să învețe și să trăiască într-un mediu sinistru, plin de obiecte tulburătoare și evocatoare de practici ezoterice. Acest lucru s-a întâmplat ani de zile. Pentru că l-a forțat pe Luca să trăiescă în modul acesta, bărbatul, un muncitor calificat calabrian care trăia cu familia la Roma, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, sub acuzația de maltratare în familie și amenințări la adresa partenerei, scrie Corriere della Sera.

Pedeapsa a fost mai severă decât cea cerută de procuror, care propusese doi și opt ani de închisoare. Bărbatul și-a pierdut și autoritatea părintească asupra fiului său.

Pentru că a încercat să îl salveze pe Luca din acel mediu, românca a fost legată de pat și pălmuită de partenerul ei, iar asta se întâmpla de fiecare dată când protesta împotriva cruzimii psihice la care a fost supus copilul.

Casa în care au locuit până în anul 2015 se află într-un cartier rezidențial și central. Băiatul, care pe atunci era elev în școala primară, știa că de fiecare dată când se întorcea acasă avea o cameră pentru a-și face temele: o încăpere cu imagini și obiecte demonice, cu schelete amplasate în colțurile camerei, dar și un set de obiecte definite de procuror drept „deranjante”, care îl speriau pe micuț. Băiatul era conștient că trebuie să respecte sarcina care i-a fost încredințată de tatăl său: obținerea de note mari la școală.

În rest, au fost izbucniri, insulte și pedepse: mâncare săracă și chiar expirată, câteva palme și, în sfârșit, amenințări cu moartea.

Bărbatul a fost imediat raportat de Serviciile Sociale, arestat și acum condamnat definitiv.