Băiețel de șase ani înecat în râul Bârlad, găsit după două zile de căutări ale pompierilor

Publicat: 09 06. 2014, 19:04
Actualizat: 09 02. 2019, 21:14

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, trupul copilului a fost găsit de către pompieri agățat într-un arbust de pe malul râului Bârlad, unde s-a oprit după ce curenții de apă l-au dus în aval peste trei kilometri față de locul unde fusese văzut ultima dată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Doi copii au povestit că băiețelul a intrat în râu sâmbătă la prânz, în dreptul Podului de Fier din municipiul Bârlad, pentru a spăla un câine, moment în care a alunecat și a căzut în apă, a cărei adâncime depășește patru metri în zona respectivă.

Copiii au alertat o femeie aflată în zonă, care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța dispariția.

„Băiețelul a fost găsit astăzi (n.r.- luni) de către pompierii care au patrulat pe malul râului și l-au căutat cu ajutorul bărcilor pe o distanță de peste zece kilometri, până la ieșirea Bârladului din județul Vaslui. Trupul copilului a putut fi observat că era oprit în acel arbust abia odată cu scăderea nivelului râului, având în vedere că nu a mai plouat în ultimele zile”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Acțiunile de căutare a copilului au fost îngreunate atât de nivelul crescut al râului Bârlad, cât și de curenții puternici, astfel încât a fost nevoie ca barca pneumatică a pompierilor să fie ținută de pe mal cu mai multe sfori.