Banca din Lugoj, evacuată degeaba: ce era, de fapt, „grenada” găsită pe un birou

Publicat: 23 11. 2015, 19:28

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș, Mirela Drăghicioiu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că obiectul descoperit pe unul dintre birourile băncii din Lugoj este din plastic și ar fi fost folosit la repararea unor imprimante și multifuncționale.

„În urma primelor investigații, se pare că este vorba de un obiect din plastic, care ar fi fost folosit la repararea unor imprimante și multifuncționale, la care au lucrat niște specialiști în cursul zilei de luni la respectiva bancă. Obiectul a fost ridicat și va fi supus unor expertize tehnice, iar apoi va fi distrus. Circulația rutieră din zonă a fost reluată, iar în scurt timp vor pleca din sediul băncii și specialiștii pirotehniști”, a declarat Mirela Drăghicioiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Banat” al județului Timiș, Bogdan Mutu, declara că în sediul unei bănci din zona centrală a municipiului Lugoj a fost descoperită o grenadă pe unul dintre birouri.

„Se pare că este vorba de o grenadă, nu știm exact ce fel de grenadă, care a fost așezată pe un birou al Băncii Carpatica din Lugoj. La fața locului, ISU a trimis o mașină cu apă și spumă și o ambulanță”, spunea Bogdan Mutu.

Angajații băncii au fost evacuați, iar circulația în zonă a fost închisă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene (IPJ) Timiș, Mirela Drăghicioiu, preciza că specialiștii care se deplasează la fața locului vor stabili exact despre ce obiect este vorba.

„Agentul unei unități bancare a sesizat Poliția că pe un birou din interiorul agenției se află un obiect suspect. Urmează ca specialiștii care se deplasează la fața locului să stabilească exact despre ce este vorba”, afirma Mirela Drăghicioiu.