BANI. Pensionarii ar putea primi 1.500 de lei pe lângă pensie. Cum arată legea

Publicat: 05 05. 2020, 13:58
Actualizat: 07 05. 2020, 12:58
Foto: pixabay

Dan Voiculescu, om de afaceri şi fost politician, crede că cea mai mică pensie din România ar trebui să fie de 1.500 de lei. 

Profesorul Dan Voiculescu consideră că pensiile ar trebui mărite, în contextul în care minimul necersar devine tot mai greu de obținut, după scumpirea produselor alimentare și farmaceutice.

Pentru cei cu venituri medii și mari o scumpire a coșului lunar cu 50-100 de lei nu reprezintă un capăt de țară. În schimb, pentru cei cu venituri foarte mici, pentru pensionarii care se zbat să trăiască din doar câteva sute de lei pe lună, aceste scumpiri înseamnă un medicament în minus, un fruct în minus și, inevitabil, o zi, o lună, un an în minus”, spune Dan Voiculescu pe blog-ul personal.

Fostul politician susține că daca această idee s-ar transforma într-un proiect legislativ, ar însemna enorm pentru o mare parte dintre pensonarii țării.

„Situația este intolerabilă. România nu își permite să își uite părinții și bunicii (…) Un stat membru al Uniunii Europene, care își respectă trecutul, nu-și poate condamna seniorii la sărăcie, boală și umilință”, a mai scris Dan Voiculescu.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban susține că pensiile nu vor mai fi mărite cu 40%, măsuri luate pentru a acoperi gaura financiară provocată de pandemia de coronavirus.

Conform datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii, în prezent, în România sunt peste un milion și jumătate de pensionari cu venituri lunare de sub 1000 de lei.