Bănilă, în scandalul de la casa Melencu: Sperăm că vor deveni mai înțelepți. Identificăm o soluție

Publicat: 27 09. 2019, 20:02

„Legea este egală pentru toți. Eu cred că ar trebui și ei să aibă realmente interes să afle adevărul. Dacă victima ar fi în viață, noi trebuie să desfășurăm cu maximă celeritate cercetările pentru a epuiza una din variante”, a declarat Felix Bănilă, pentru MEDIAFAX.

Procurorul-șef DIICOT a mai precizat că jandarmii prezenți la casa familiei Melencu au încercat să poarte un dialog civilizat pentru a pune în aplicare mandatul de aducere.

„Noi încercăm să identificăm o soluție. Ați văzut că la fața locului, au mers cei însărcinați cu punerea în executare a mandatului de aducere, au încercat să aibă un dialog civilizat, normal cu dumnealor, au acuzat o stare de sănătate, au venit cei de la ambulanță, au refuzat să meargă la spital, deși am înțeles că personalul medical a recomandat deplasarea la unitatea spitalicească. (…)
Noi sperăm că vor deveni mai înțelepți și o să înțeleagă necesitatea, pentru că este .și in interesul dumnealor”, a mai spus acesta.

Procurorii de caz vor lua o decizie dacă, în continuare, mama Luizei refuză să coopereze.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri agenții procedurali și jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe.