Bărbat arestat după ce în locuința sa au fost găsite obiecte furate din muzee și biserici din Italia

Publicat: 29 10. 2013, 17:18
Actualizat: 29 07. 2014, 16:24

Un sucevean a fost arestat, marți, după ce polițiștii au descoperit în locuința acestuia, în urma unei percheziții, o statuetă și un crucifix din metal, dar și un lanț și monede care ar fi fost furate din muzee și biserici din Torino (Italia), precum și alte bunuri, de asemenea, furate.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Suceava, oamenii legii au descoperit, luni, în urma unei percheziții la locuința unui bărbat de 38 de ani, din comuna suceveană Frătăuții Noi, mai multe bunuri în valoare de 2.000 de euro, furate dintr-un imobil în construcție din localitate, peste o mie de pachete cu țigări de contrabandă, un pistol și 120 de capse pirotehnice percutoare deținute ilegal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, polițiștii au găsit o statuetă și un crucifix din metal, un lanț din metal de culoare aurie și monede tot din metal, care ar fi fost furate din biserici și muzee din Torino (Italia).

Din locuința bărbatului polițiștii au mai ridicat bormașini, flexuri, aparate laser, motopompe, piese pentru instalații sanitare.

Bărbatul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru furt calificat, contrabandă și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a activității infracționale, mai precizează Poliția Județeană Suceava.