Bărbat căzut într-o râpă în Munții Piatra Craiului. Salvamontiștii au intervenit

Publicat: 08 02. 2014, 15:29
Actualizat: 09 02. 2014, 03:05

Un bărbat de 46 de ani, care făcea o drumeție în Munții Piatra Craiului, alături de un grup de prieteni, a căzut, sâmbătă, într-o râpă, aproximativ trei metri, și se află în afara oricărui pericol, salvamontiștii intervenind pentru recuperarea lui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit șefului Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă, bărbatul este un împătimit al muntelui și face parte din Clubul Alpin Brașov.

Bărbatul făcea o drumeție în zona Valea Vlădușca – Castelul Crăița din Munții Piatra Craiului, alături de un grup de priteni, iar la un moment dat a alunecat pe zăpadă și a căzut într-o râpă, însă nu a fost accidentat grav, a precizat sursa citată.

„Bărbatul a căzut de la o înălțime de doi-trei metri și acuză dureri de spate. Dar nu este în stare gravă și din câte am înșeles o să refuze internarea”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, Ciprian Sfreja.

Un echipaj format din salvamontiști și jandarmi montani a plecat pentru recuperarea bărbatului, care va fi coborât de pe munte și preluat de o ambulanță, apoi transportat la Spitalul Județean Brașov.