Bărbat din Bacău, reținut după ce i-a tăiat gâtul cu securea tatălui său fiindcă nu i-a dat bani

Publicat: 17 03. 2014, 21:23
Actualizat: 09 02. 2016, 18:57

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, crima s-a petrecut în casa unei vecine cu care victima, un bărbat de 77 de ani, avea o relație de concubinaj, femeia asistând la întreaga scenă de cruzime în care tânărul de 37 de ani i-a tăiat gâtul cu o secure tatălui său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul nu a părăsit locuința, ci i-a așteptat pe anchetatori, cărora le-a povestit că a recurs la acest gest pentru că tatăl său a refuzat să-i dea banii pe care cei doi îi câștigaseră împreună muncind cu ziua în sat.

„Autorul crimei a fost reținut și ulterior internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău, urmând a fi efectuată o expertiză psihiatrică în acest caz. Dacă se va dovedi că tânărul a avut discernământ în momentul comiterii faptei, atunci se va dispune măsura arestării preventive”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă.

Potrivit acestuia, tânărul de 37 de ani figurează în evidențele medicilor specialiști cu probleme psihice, acesta suferind de schizofrenie.