Bărbat din Vaslui, arestat după ce a exploatat sexual cinci tinere, între care două minore

Publicat: 30 08. 2013, 18:27

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din județul Vaslui a fost arestat preventiv după ce a exploatat sexual cinci tinere, între care două minore de 16 ani, într-un apartament din municipiul Bârlad.

Potrivit Poliției Județene Vaslui, cele cinci tinere, identificate de polițiștii criminaliști cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, erau obligate de bărbatul de 38 de ani să practice prostituția într-un apartament deținut de acesta în municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor s-a constatat că două dintre tinere au 16 ani.

„Polițiștii au întocmit pe numele bărbatului de 38 de ani dosar penal pentru proxenetism după ce a îndemnat și înlesnit practicarea prostituției de mai multe tinere. De altfel, cele cinci sunt cercetate penal pentru prostituție”, a declarat, vineri, responsabilul mass-media de la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, Alina Tonică.

Reținut inițial pentru 24 de ore de către polițiști, bărbatul a fost prezentat Parchetului, respectiv Judecătoriei Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații Judecătoriei Bârlad au acceptat propunerea și au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele bărbatului de 38 de ani, sub acuzația de proxenetism.

Theodor Istrate, Mediafax