Bărbat împușcat în picior de un polițist pe care îl atacase cu pietre

Publicat: 20 05. 2013, 13:06
Actualizat: 07 06. 2018, 08:03

Un bărbat din Medgidia a ajuns la spital după ce a fost împușcat în picior de un polițist pe care îl atacase cu pietre, incidentul având loc pe o stradă din localitate, unde un echipaj de poliție mersese să cerceteze un caz de furt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Constanța, Bogdan Păduraru, o patrulă de siguranță publică de la Poliția Medgidia care se afla, duminică, pe strada Ulmilor din localitate a observat un autoturism despre care existau informații că ar fi fost folosit la furturile de animale, un astfel de furt fiind reclamat cu o noapte înainte într-o localitate învecinată.

Oamenii legii au sesizat dispeceratul și au rămas la fața locului pentru a-l identifica pe proprietar, moment în care trei bărbați s-au apropiat de zona unde se afla mașina. La întrebările polițiștilor cu privire la deținătorul autoturismului, cei trei au devenit agresivi, iar unul dintre ei a aruncat cu pietre în membrii echipajului, un polițist fiind lovit.

Pentru ca situația să nu degenereze, unul din polițiști a scos pistolul și, după avertizări prealabile, a tras spre agresori, lovindu-l pe unul dintre ei în picior, spune sursa citată. Deși rănit la un picior, bărbatul a fugit pe câmpurile din apropiere, fiind prins după câteva ore. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din Medgidia, a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a rămas internat.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor, pentru stabilirea activități infracționale a celor trei bărbați. De asemenea, și polițistul care a tras cu pistolul este cercetat pentru a se stabili condițiile în care a folosit armamentul.