Bărbat în stare gravă, după ce a verificat o butelie cu chibritul

Publicat: 29 06. 2013, 16:25
Actualizat: 06 02. 2016, 00:42

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din localitatea vasluiană Brădești, a fost preluat, sâmbătă, în stare gravă, de un elicopter SMURD și transportat la un spital din Iași, după ce a suferit arsuri pe 35 la sută din corp, în încercarea de a verifica o butelie cu chibritul.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, bărbatul s-a autoincendiat din greșeală în momentul în care încerca să verifice o butelie de aragaz cu un chibrit.

Din nefericire, scăpările de gaz de la racordul buteliei la aparatul de gătit au făcut ca flacăra puternică să-i izbucnească în față, bărbatului luându-i foc și hainele.

„Echipajul medical al ambulanței deplasate la intervenție a constatat că pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 35 la sută din suprafața corpului, în special la față, mâini și torace. În consecință, s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD pentru preluarea bărbatului care era conștient, în ciuda arsurilor suferite”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Preluat de elicopterul SMURD din municipiul Bârlad, bărbatul din Brădești a fost transportat la Spitalul de Arși din Iași.