Bărbat în stare gravă la spital, cu hemoragie digestivă, după ce și-a înghițit proteza dentară

Publicat: 05 09. 2013, 20:25
Actualizat: 05 02. 2016, 18:06

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Bacău, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență din localitate, cu hemoragie digestivă, după ce și-a înghițit proteza dentară, care a fost identificată în colon în urma ecografiei făcute de către medici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, bărbatul și-a înghițit proteza din greșeală în urmă cu o săptămână, ajungând la unitatea medicală din cauza agravării stării de sănătate și a faptului că nu a eliminat placa dentară.

În momentul în care a ajuns la spital, medicii l-au diagnosticat cu hemoragie digestivă, proteza fiind observată la ecografie undeva în zona colonului, după ce a traversat întregul aparat digestiv.

„Pacientul este ținut sub observație medicală permanentă, cu efectuarea periodică de ecografii pentru a urmări traiectoria protezei. Sperăm ca, în cele din urmă, obiectul străin să fie eliminat natural, fără să fie nevoie de vreo intervenție medicală”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneț.

Medicii băcăuani nu exclud ca bărbatul de 59 de ani să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi extrasă proteza dentară.