Bărbat omorât cu coasa și abandonat în fața unei școli

Publicat: 19 05. 2014, 17:38
Actualizat: 01 02. 2019, 09:06

Un tânăr de 22 de ani, din localitatea vasluiană Iezerel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de omor, după ce ar fi ucis cu o coasă un consătean, fără a-și putea explica gestul în fața anchetatorilor care au descoperit pe corpul victimei peste 11 lovituri de coasă.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, cei doi bărbați s-au întâlnit într-un bar din localitatea Ivănești, iar la un moment dat tânărul de 22 de ani s-ar fi oferit să-l conducă acasă cu o căruța pe celălalt. În momentul în care au ajuns în fața școlii din localitate, bărbatul de 43 de ani a fost coborât din căruță și lovit cu coasa de către tânăr, care l-a abandonat apoi pe stradă.

„Autorul a renunțat să-l mai lovească pe bărbatul de 43 de ani abia după ce i s-a îndoit coasa, fiind chiar supărat că materialul din care era confecționată este de proastă calitate. Tânărul și-a abandonat victima pe trotuar și s-a dus la barul de unde plecase mai devreme și a băut o bere. Ulterior, a revenit la locul crimei și a rămas acolo până a plecat ambulanța chemată de către un localnic prin 112. Este primul caz de crimă pe care-l anchetez când autorul nu-și poate motiva fapta, mai ales că nu poate fi pusă pe seama consumului de alcool, având în vedere că băuse doar două beri și un pahar cu vin. În timpul anchetei a spus doar că a simțit furie, însă fără a o justifica”, a declarat, luni, procurorul de caz Alice Ruja.