Bărbat reținut după ce și-a ucis fiul vitreg în vârstă de 7 ani și l-a îngropat în grădină

Publicat: 07 10. 2014, 18:36
Actualizat: 29 09. 2018, 22:15

Un bărbat din comuna dâmbovițeană Lungulețu a fost reținut, luni, de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru omor asupra unui membru al familiei, profanare de cadavre sau morminte și rele tratamente aplicate minorului, după ce și-ar fi ucis unul dintre copiii vitregi.

Potrivit procurorilor, anchetatorii au intrat în alertă după ce, la data de 17 septembrie, Dragoș Petrică Bondilă, în vârstă de 40 de ani, s-a dus la poliție și a anunțat că fiul său minor a fugit de acasă.

Copilul a fost găsit de polițiști în județul Giurgiu, iar cu această ocazie a povestit faptul că tatăl său vitreg obișnuiește să îl lovească, iar, în urmă cu aproximativ doi ani, chiar i-a omorât în bătaie fratele în vârstă de 7 ani, după care l-a îngropat în grădină.

„Cu ocazia cercetărilor la fața locului (indicat de către minor) a fost găsit, la o adâncime de 45 cm față de nivelul solului, un craniu, fragmente osoase din regiunile toraco-abdominale, membre superioare, inferioare și un fragment de pătură din material textil de culoare roșiatică, precum și mai multe obiecte de vestimentație”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa citată a precizat că, în urma analizelor medico-legale, a rezultat că oasele sunt de natură umană și aparțin unui copil în vârstă de aproximativ 5 – 6 ani, îngropat cu aproximativ doi ani în urmă.

Potrivit unor surse din Poliție, bărbatul nu și-a recunoscut fapta. Despre moartea copilului știa și mama acestuia, însă femeia nu a avut curaj să-l denunțe pe bărbat, deoarece acesta ar fi amenințat-o cu moartea.