Bărbatul care a omorât în bătaie un biciclist, în trafic, nu a fost arestat. Ce au decis magistrații Tribunalului Olt

Publicat: 10 05. 2018, 17:12

Marius Ionuț Ștefana a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri după-amiază, iar joi a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile. Instanța a respins propunerea procurorilor și a decis plasarea agresorului sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este definivită.

Marius Ionuț Ștefana este acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Agresiunea s-a petrecut luni după-amiază, în Balș, pe drumul național DN 65 care tranzitează orașul. La un moment dat, între biciclist și șoferul camionului a existat o șicană, iar biciclistul i-a arătat camionagiului semne obscene. Șoferul a tras pe dreapta, iar pasagerul care îl însoțea, Ștefana, a coborât și l-a luat la bătaie pe biciclist. În urma loviturilor primite, acesta și-a pierdut echilibrul și a căzut, lovindu-se puternic la cap.

O ambulanță l-a transportat pe bărbatul agresat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în stare gravă. Acesta a fost intubat în UPU, apoi transferat la Spitalul Craiova, unde a murit în cursul nopții de marți spre miercuri.