Bărbatul rănit grav în explozia din poligonul militar de la Hărman a murit la spital

Publicat: 06 11. 2012, 12:53
Actualizat: 31 01. 2019, 21:25

Bărbatul de 51 de ani care a fost grav rănit, luni, în poligonul militar de la Hărman, județul Brașov, unde proba un aruncător de bombe, a murit la spital în urma unei hemoragii interne, tansmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul, care lucra ca artificier la societatea Carfil SA, a murit, luni seară, la Spitalul Județean Brașov, după ce a suferit contuzii toracice și hemoragii interne, având ficatul și splina perforate, potrivit medicilor.

Deoarece bărbatul a fost rănit în timpul serviciului, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brașov a început, marți, o anchetă în acest caz.

„Deși inițial cercetarea evenimentului trebuia făcută de angajator, deoarece se părea că persoanei rănite nu i-a fost pusă viața în pericol, acum, după decesul persoanei rănite, cercetarea acestui eveniment va fi preluată de către noi”, a declarat Adrian Reit, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov.

Inspectorii urmează să stabilească dacă incidentul s-a produs din cauza unei erori umane sau dacă aruncătorul sau proiectilul pe care angajatul îl testa aveau vreun defect.

Artificierul avea o vechime în muncă de circa 20 de ani, iar atribuția sa de serviciu era testarea muniției produse de societatea Carfil.

Luni, bărbatul a încercat să probeze un aruncător de bombe de calibrul 120 milimetri, în poligonul de încercare care aparține societății, amplasat în localitatea Hărman. El a încărcat proiectilul în aruncător, însă acesta nu a explodat. Când a vrut să verifice care este cauza, proiectilul a explodat și l-a rănit în zona pieptului.

Societatea Carfil SA Brașov este producător de tehnică militară pentru Armata Română și pentru diverși parteneri externi’.